Forster Központ

Üdvözöljük a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi
és Vagyongazdálkodási Központ honlapján!

Híreink

Húsvéti gyermekprogramok a siroki várban

2015. március 31.

Húsvéti gyermekprogramok a siroki várban

A különleges kirándulási kalandra csábító, sziklára épült, sziklába vájt siroki barlangvár egész napos, húsvéti gyermekprogrammal várja a családokat április 5-én, vasárnap és április 6-án, hétfőn.

Kastélyprogram és társadalmi egyeztetés 7.

2015. március 25.

Kastélyprogram és társadalmi egyeztetés 7.

Fejér megye képviselői találkoztak a Forster Központ vezetőivel és munkatársaival 2015. március 24-én a Nemzeti Kastélyprogram társadalmi egyeztetésén Nádasdladányban. A majki Kamalduli Remeteség, az edelényi L’Huillier – Coburg-kastély, a sümegi polgármesteri hivatal, a péceli Ráday-kastély, a fertődi Esterházy-kastély és az ozorai Pipo-várbeli konzultáció után került sor a hetedik találkozóra a Nádasdy-kastélyban.

Hazatérő festmények Nádasdladányban

2015. március 18.

Hazatérő festmények Nádasdladányban

Március 24-én, kedden, délelőtt 10 órakor ünnepélyes keretek között visszakerül eredeti helyére, a nádasdladányi Nádasdy-kastélyba három, egykor Nádasdy-tulajdonban lévő festmény. Barabás Miklós Gróf Nádasdy Ferencné, gróf Zichy Ilona című alkotása, valamint Giacomo Francesco Cipper, il Todeschini az Öreg házaspár ebédje és a Fiatal parasztpár muzsikusokkal című alkotása. Barabás festményét és az Öreg házaspárt a Forster Központ Műtárgyfelügyeleti Irodája 2014 végén, élve a Magyar Állam elővásárlási jogával budapesti árveréseken vette meg. A Fiatal parasztpár muzsikusokkal címűt a Szépművészeti Múzeum hosszú távú letétként adta áta Forster Központnak.