Forster Központ

Üdvözöljük a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi
és Vagyongazdálkodási Központ honlapján!

Híreink

Örökség – közösség – gazdálkodás – érték

2015. május 28.

Örökség – közösség – gazdálkodás – érték

A Kulturális örökség gazdasági és társadalmi hatásainak feltárása (REVEAL) című, a Norvég Alap által támogatott projekt keretében Örökség – közösség – gazdálkodás – érték címmel rendez a Forster Központ szakmaközi kerekasztal beszélgetést a kulturális örökségről a Párbeszéd Házában, 2015. május 29-én, pénteken. 

A füzérradványi Károlyi-kastély parkja

2015. május 26.

A füzérradványi Károlyi-kastély parkja

Kétfordulós, az Európai Unió által társfinanszírozott projekt eredményeként megújult a füzérradványi Károlyi-kastély festői szépségű, közel százhektáros parkja, amely kertművészeti értékeivel hazánk egyik legszebb és legnagyobb, különleges klimatikus adottságokkal rendelkező francia kertje. A kastélypark évszázadaival ismerteti meg az olvasót a Forster Központ munkatársának, a projektet kezdeményező Alföldy Gábor tájépítész, kerttörténésznek a projekt keretében megjelent kötete. A kötet előszavát a ma Fóton élő nagykárolyi Károlyi László gróf írta.

Magyarország Régészeti Topográfiája :  Múlt – Jelen – Jövő

2015. május 15.

Magyarország Régészeti Topográfiája : Múlt – Jelen – Jövő

Sikerrel zárult a Magyarország Régészeti Topográfiája :  Múlt – Jelen – Jövő című konferencia, amelyet  a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Központ Régészeti Intézet, a Forster Központ és a Magyar Nemzeti Múzeum szervezett. 

Huszonhat épület veszélyben

2015. május 4.

Huszonhat épület veszélyben

Budapest világörökségi helyszínen (Duna partok, budai Várnegyed, Andrássy út) elsőként az Andrássy úti magterületen készült el a Forster Központ „veszélytérképe”, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a súlyos állapotban lévő épületekre, amelyek sürgős beavatkozást igényelnek.