Forster Központ

Híreink

Nemcsak zemplénieknek

2015. március 3.

Nemcsak zemplénieknek

A Zempléni Gombász Egyesület és a Forster Központ közös szervezésében alapfokú gombaismerői tanfolyam indul, ahogy a felhívás szól, „nemcsak zemplénieknek”. Az elméleti oktatás színhelye a füzérradványi Károlyi-kastély lesz, majd gombagyűjtő túrák indulnak Zemplénben. A júliusi 
Gombafesztivál idején kerül sor a terepgyakorlatokra. A jelentkezés határideje: 2015. március 15.

Kastélyprogram és társadalmi egyeztetés 6.

2015. február 25.

Kastélyprogram és társadalmi egyeztetés 6.

Fejér, Somogy és Tolna megye képviselői találkoztak a Forster Központ vezetőivel és munkatársaival 2015. február 24-én a Nemzeti Kastélyprogram társadalmi egyeztetésén Ozorán. A majki Kamalduli Remeteség, az  (edelényi L’Huillier – Coburg-kastély, a sümeg polgármesteri hivatal, a péceli Ráday-kastély (Társ egyeztetés 4-re linkelni) és a fertődi Esterházy-kastély után az ozorai Pipo-várban került sor a hatodik konzultációra.

Védőtető és „veszélytérkép”

2015. február 12.

Védőtető és „veszélytérkép”

Elkészült a védőszerkezet a 2014. július 15-én súlyos tűzkárt szenvedett Andrássy úti palota további pusztulásának megakadályozására. A Budapest Világörökség Gondnokság „veszélytérképen” dolgozik. Február 12-én a köröndi épületben erről tartott sajtótájékoztatót Sághi Attila elnök (a képen balra). Jelen volt Hassay Zsófia polgármester és dr. Puskás Imre helyettes államtitkár (a képen jobbra).

A Forster Központ új feladata

2015. január 12.

A Forster Központ új feladata

A Kormány 1513/2014. (IX. 16.), valamint a 1643/2014. (XI. 14.) kormányhatározata alapján 2014. december harmincegyedikével megszűnt a Nemzeti Örökségvédelmi Központ, amelynek bizonyos régészeti, illetve egyes, műemlékekkel kapcsolatos feladatait a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ vette át 2015. január elsejei hatállyal.